Buurtdiner Tarwewijk


Buurtdiner Tarwewijk

Vrijdag, 4 september 2015. Nieuws, Dick van Puffelen

Buurtdiner Tarwewijk

Kortgeleden werden wij als PvdA Charlois benaderd door de landelijke Partij. "Lijkt het jullie iets om een buurtdiner te organiseren?" vroegen zij ons.

In een landelijk dagblad hadden ze een artikel gelezen over studenten uit Rotterdam die Oma's Popup hebben opgezet: `Ouderen koken voor studenten'. Ouderen kunnen vaak uitstekend koken en studenten eten niet allemaal altijd heel gezond dachten die studenten waarschijnlijk. Dat was bij de
landelijke PvdA aangeslagen. Ouderen niet benaderen als hulpvrager, zoals vaak gebeurt, maar ze aanspreken op wat zij kunnen.

In Charlois sprak dit ons aan omdat we het contact met de mensen in onze wijken en buurten willen verstevigen en hoe kan dat beter dan bij een gezamenlijke maaltijd van goede kwaliteit. We namen contact op met de studenten en besloten er een coproductie van te maken. Op 19 september a.s.
organiseren we daarom samen een 3 gangen maaltijd voor buurtbewoners in het Millinxparkhuis en hopen daar, naast gezelligheid, ook veel van hen te horen over de situatie in hun buurt. We maken met z'n allen een goede sfeer, zorgen dat er een goede en gezonde maaltijd wordt geserveerd en dat
er informatie voor handen is over gezond koken.

De fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, Leo Bruijn, is restauranthouder en we hebben hem bereid gevonden als chef kok te fungeren. Samen met de studenten van Oma's Popup, een paar oma's en buurtbewoners neemt hij het koken en uitserveren te voor zijn rekening. Ook Kathleen Paal
(gebiedscommissielid in Charlois) draagt bij. Zij is dietiste en houdt goed in de gaten dat de maaltijd niet alleen lekker maar ook gezond is.

We maken er een echt chique 3 gangendiner van, deelname op uitnodiging en de maaltijd is gratis. We hebben er in Charlois erg veel zin in en als het lukt een beetje aardige foto's te maken zien en horen jullie later via deze website hoe het geweest is!