Aangepaste zwemadviezen Groenstrand, Baaiegat en Ursemmerplas


04 september 2015 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor de zwemlocatie Groenstrand Ouderkerkerplas in Ouder-Amstel in verband met slechte waterkwaliteit.

Het negatief zwemadvies voor de Baaiegat, Naturistenstrand in Oostzaan heeft de provincie weer ingetrokken. Het zwemverbod voor de locatie Ursemmerplas te Ursem is afgezwakt naar een waarschuwing.

Aangepaste zwemadviezen

De aangepaste zwemadviezen zijn gebaseerd op recente waterkwaliteitscontroles. Hieruit blijkt dat de kwaliteit van het water Groenstrand Ouderkerkerplas niet voldoende is. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid, zwemmen wordt iedereen afgeraden.

Voor de locatie Baaiegat in Oostzaan geldt dat de kwaliteit weer in orde is en zwemmen dus weer is toegestaan. Voor de Ursemmerplas was een aantal weken een zwemverbod van kracht. De waterkwaliteit is verbeterd maar de blauwalg is nog niet helemaal weg. Daarom geldt er nog een waarschuwing.

Let op het bord

De provincie adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiele zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie

De provincie geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon (0800-9986734) (gratis). De provincie Noord-Holland geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door
via twitter: http://twitter.com/ProvincieNH.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel