Stranden van Westvoorne wederom zeer schoon


Gemeente Westvoorne ontving in augustus wederom een viersterrenplaquette voor de verkiezing `Schoonste strand van Nederland'.

Dit is het 8e jaar dat de Eerste en Tweede Slag in Rockanje en het Oostvoornse strand deze hoogste beoordeling ontvangen. Stichting Nederland Schoon organiseert ieder jaar een verkiezing voor het schoonste strand met als doel beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren het
strand schoon te houden.

Op 24 september zal wethouder Blok-van Werkhoven de plaquette feestelijk onthullen bij de strandopgang van de Tweede Slag in Rockanje. Daarbij worden ook de personen die zich permanent inzetten voor ons schone strand, waaronder de Welplaat, in het zonnetje gezet.

Wethouder Pamela Blok-van Werkhoven is zeer tevreden met de vier-sterren-erkenning. "We hebben met elkaar weer een geweldig resultaat behaald. Mijn dank ook aan alle collega's die er altijd in weer en wind bezig zijn om ons strand in topconditie te houden. Zij zorgen ervoor dat onze
strandgangers elke dag weer een schoon strand kunnen bezoeken. Deze erkenning geeft, samen met de Quality Coast Gold Award en de drie Blauwe Vlaggen die wij eerder ontvingen, een positieve impuls aan het gehele recreatieve gebied en daarmee ook aan de lokale economie".