23-09: informatie bijeenkomst subsidiesysteem (aanmelden)


Door de raad van Reusel-De Mierden is in 2014 besloten om het huidige, reeds jaren bestaande, subsidiebeleid opnieuw vorm te geven.

De creativiteit en het zelf organiserend vermogen van de samenleving wordt steeds belangrijker. Het subsidiebeleid moet aansluiten op deze veranderende samenleving. Het oude subsidiebeleid met haar grotendeels structurele subsidies biedt hier te weinig ruimte hiervoor. We streven naar
modernisering en vereenvoudiging passend bij de nieuwe participatiesamenleving. Voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke doelen die wij nastreven in de gemeente willen we meer ruimte creeren in het subsidiesysteem. Dit kan ook gevolgen hebben voor uw subsidie
(mogelijkheden).

Graag nodigen wij uit voor een informatieve bijeenkomst over het subsidiesysteem van de gemeente Reusel-De Mierden.

Doel van de bijeenkomst

Deze bijeenkomst dient om, samen met u, invulling te geven aan en te komen tot een breed gedragen vernieuwd subsidiesysteem. Geprobeerd wordt om tijdens de bijeenkomst de herziening van het subsidiebeleid concreet te maken en een doorkijk te geven in de planning van het project. Een discussie
wordt gevoerd over de toe te passen methodiek, over de te onderscheiden soorten subsidies en hoe we deze financieel gaan inbedden.

Datum en locatie

Woensdag 23 september, gemeentehuis.

Voor wie

Alle organisaties die nu subsidie van de gemeente ontvangen en alle andere geinteresseerden in subsidiemogelijkheden. Ik hoop van alle verenigingen die jaarlijks subsidie ontvangen een vertegenwoordiging van een of meerdere bestuursleden te mogen ontvangen.

Programma

Het programma duurt van 20:00 uur tot circa 21.30 uur.

Inloop vanaf 19.30 uur.

20:00 Opening en inleiding door wethouder Toon Antonis.

20:10 Presentatie over oude en nieuwe subsidiesysteem.

20.20 Discussie.

21.20 Terugblik op de avond, door wethouder Toon Antonis.

21.30 Einde bijeenkomst, gelegenheid tot napraten.

Aanmelden

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Wij nodigen u van harte uit om u aan te melden. Aanmelden is noodzakelijk zodat wij weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Aanmelden kan tot en met 21 september.

Vragen?

Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Dewi van Veldhuizen (d.vanveldhuizen@reuseldemierden.nl tel: 0497-650085) of Aniella van den Heuvel (a.vandenheuvel@reuseldemierden.nl tel:0497-650084).

* Aanmeldformulier bijeenkomst subsidiesysteem