Wijzigingen voor een up to date APV


4 september 2015

Tot en met woensdag 23 september kunt u schriftelijk reageren op de gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Brummen. Een aantal eerder geschrapte regels is weer toegevoegd en er zijn enkele aanpassingen door gewijzigde wetgeving, plus een aantal kleine correcties.

Gemeentelijke spelregels

De APV bevat gemeentelijke `spelregels' en is hiermee een aanvulling op wet- en regelgeving vanuit hogere overheden, zoals rijk en provincie. De huidige Brummense APV is in april 2013 vastgesteld. Na een interactief proces zijn toen veel artikelen geschrapt. Inmiddels blijkt een aantal van die
regels toch onmisbaar om handhavend op te kunnen treden. Een voorbeeld is het artikel over het houden van hinderlijke en schadelijke dieren in of om woningen. Met dit artikel kan opgetreden worden tegen huisdieren die voor overlast zorgen.
Het hoofdstuk over prostitutie moeten we nog aanpassen aan de nieuwe Wet regulering prostitutie. Hierover maken we eerst afspraken binnen de regio.

Reageren

U kunt de concept-wijzigingsverordening van de APV hier lezen. Reageren kan schriftelijk bij het college van B&W, Postbus 5, 6970 AA Brummen.