Bijenvolk welkom bij De Kwartjesberg in Drouwen


vrijdag 4 september 2015

Er is al enige tijd sprake van een alarmerende toename van de bijensterfte. Stichting Bijen & Zzoo heeft als hoofddoelstelling bij te dragen aan het herstel van de bijenpopulatie.

Logo gemeente Borger-Odoorn Klik om te vergroten

Onlangs heeft Bijen & Zzoo de Cittaslowgemeente Borger-Odoorn gevraagd om mee te helpen bij de plaatsing en adoptie van bijenvolken bij bedrijven en instellingen. Hierop heeft Borger-Odoorn direct gereageerd door zelf een zevental bijenvolken te adopteren. Daarnaast is actie ondernomen met het
benaderen van lokale bedrijven om ook te participeren in dit project.

Groepsaccommodatie De Kwartjesberg in Drouwen is een van de eerste bedrijven die bereid is om in deze bosrijke omgeving twee bijenvolken te huisvesten. Het adopteren van de bijenvolken past goed bij de visie van het bedrijf, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het gouden
GreenKey-certificaat getuigt daarvan. Door de adoptie van de bijenvolken wil de onderneming nog meer gaan doen aan natuureducatie van haar gasten.

Op dinsdag 1 september heeft de heer D. Haan van de gemeente Borger-Odoorn om 15.00 uur de twee bijenvolken officieel verwelkomd op de groepsaccommodatie.

Nieuwsberichten