Andere vormen van tafeltennis


In de zomer heeft er op de NTTB site een artikel gestaan geheten Zomertijd, pingpongtijd . De NTTB ontving vele positieve reacties op dit stuk. Bestuurders zagen nieuwe tafeltennisvormen die ze nog niet kenden. We lichten er hier een paar uit. Eenmalige competities zijn eenvoudig te
organiseren. Denk daarbij ook aan niet-leden als potentiele doelgroep, bijvoorbeeld voetballers van de naburige vereniging of middelbare scholieren. "Wat heb ik eraan?", vragen bestuurders zich af die erg op training en competitie ingesteld zijn als kernproducten van onze sport. Het levert je
geld op, als je inschrijfgeld voor deelname vraagt. Je draait ook een baromzet. Maar vooral laat je ook zien waar de tafeltennisvereniging is en dat deze actief is op velerlei gebied, meer dan alleen training en competitie!

Ultimate Tafeltennis
In Duitsland heet dit Vierertisch en dat zegt het al: er zijn twee tafels tegen elkaar aangeschoven waardoor de tafel bestaat uit vier tafelhelften. Er zijn speciale netten voor, maar met wat creativiteit kun je ook met hekjes een netje vormen. Op diverse clubs zijn er al avonden georganiseerd
en vooral jongeren vinden dit een super vette variant waarbij je meer oppervlak bestrijkt en dus flink aan de bak moet.

Ultimate table tennis bij TOGB

Headis
Tafeltennissers gebruiken hun hoofd doorgaans om heel snel na te denken waar een bal neer te leggen. Bij Headis gebruik je alleen maar het hoofd, met een voetbal. Google op Headis en je vindt vele filmpjes, waaronder deze. Erg populair bij onze Oosterburen.

Teqball is een minder bekende variant met een speciaal ontworpen tafel. Deze variant is nog wat meer op voetbal gericht dan Headis, maar kan zeker ook net als Headis een mooie brug slaan tussen deze twee sporten: tafeltennis en voetbal.

Filmpje Headis
Filmpje Teqball

Aerobic Table Tennis
In Engeland bedacht en gelanceerd en met succes. Aerobic Table Tennis combineert muziek en dans met tafeltennisbewegingen. Wereldwijd hebben al 20.000 voornamelijk meiden (11-16 jaar) en vrouwen (25+) hieraan mee gedaan en velen hebben daardoor de weg naar de tafeltennisclub weten te vinden.
De NTTB wil Aerobic Table Tennis ook graag in Nederland introduceren als daar draagvlak voor is. Elders in deze nieuwsbrief meer over de doelgroep meisjes en vrouwen.

Filmpje Aerobic table tennis

Smash
Met behulp van de NTTB snelheidsmeter kun je op de club een hardste smash competitie houden. Het apparaat meet de snelheid. Het is een leuke manier om eens wat anders te doen, als onderdeel van een training, evenement of als apart toernooi voor leden en niet-leden. Red Bull heeft Office Smash
gelanceerd.

Al bekendere vormen van tafeltennis zijn rondje om de tafel, plankentafeltennis, schafeltafeltennis, dynamic tennis en iPONG.



NTTB/IK
Foto (c) TT Next Level