Extra maatregelen voor veiliger verkeersgedrag


Publicatiedatum: 04 september 2015
04 september 2015 Vanaf ma 7 sept. vinden werkzaamheden plaats in de Kruisstraat en Woenselse Markt zodat verkeersgedrag wordt verbeterd.

Politie en gemeente treffen vanaf week 37 enkele maatregelen om het verkeersgedrag van automobilisten, bromfietsers en fietsers in de Kruisstraat en Woenselse Markt verder te verbeteren. Het gaat om aanpassingen op de weg, handhavingsacties en voorlichting. Hiertoe is besloten na
verkeersmetingen, verkeersmeldingen, ervaringen van weggebruikers en gesprekken met betrokken bewonersorganisaties, winkeliersvereniging en fietsersbond.

Herinrichting

De Kruisstraat en Woenselse Markt zijn in 2011 en 2012 van gevel tot gevel heringericht. Over het algemeen zijn de belanghebbenden zeer tevreden met het resultaat. Het verblijfsklimaat in de Kruisstraat/Woenselse Markt is sterk verbeterd, de situatie is voor voetgangers/minder validen
aanzienlijk beter geworden, het vestigingsklimaat is verbeterd en criminaliteit en verloedering zijn sterk afgenomen.

Er is echter blijvende en extra aandacht nodig voor het verkeersgedrag. Dat blijkt ook uit meldingen over onveilig verkeersgedrag die bij de gemeente en politie zijn binnengekomen. De politie heeft in samenwerking met de gemeente Eindhoven, de fietsersbond, winkeliersvereniging en
bewonersvertegenwoordiging een grondige analyse van de verkeerssituatie en de binnengekomen meldingen uitgevoerd. Hierbij zijn ook verkeerstellingen en -metingen verricht.

Maatregelen

Om het verkeersgedrag van fietsers, bromfietsers en automobilisten te verbeteren worden diverse maatregelen getroffen. Er komt een proef met onderbroken as-markering op de Kruisstraat met aanvullende fietssymbolen in twee rijrichtingen op het wegdek. Verder brengt de gemeente `Niet
parkeren'-symbolen aan op plekken waar automobilisten momenteel regelmatig onterecht parkeren. Begin oktober start de politie in samenwerking met stadstoezicht waarschuwingsacties om weggebruikers op onveilig verkeersgedrag te wijzen. Vanaf eind oktober worden verkeersovertreders ook bekeurd.
Voorlichtingsmiddelen zoals flyers wijzen op de spelregels voor de verschillende weggebruikers in de fietsstraat. De politie en stadstoezicht zullen aanwezig zijn tijdens het Oud Woensel Festival op 13 september a.s. en tevens de flyers verspreiden.

Genoemde maatregelen moeten ertoe bijdragen dat het in de Kruisstraat/Woenselse Markt voor alle weggebruikers veiliger en plezieriger is.



Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.