Vloer parkeergarage Centrum/Gemeentehuis krijgt antisliplaag


04 september 2015

De vloer van de parkeergarage onder het gemeentehuis wordt binnenkort geoptimaliseerd. Dit gebeurt omdat de vloer bij regenachtig weer als te glad wordt ervaren. Om dit op te lossen, wordt op de huidige coating een antisliplaag aangebracht. Hiermee is gladheid bij regenachtig weer verleden tijd.

De werkzaamheden starten op aanstaande maandag 7 september 2015, duren ruim zeven weken en worden uitgevoerd door de firma Westendorp.

Om ervoor te zorgen dat de parkeergarage tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk blijft, wordt in fases gewerkt. Hierdoor kan enige hinder ontstaan.

Antisliplaag tegen gladheid
Vanaf de ingebruikname van de parkeergarage onder het gemeentehuis in 2013 is gebleken dat de vloer vooral bij regenachtig als te glad wordt ervaren. De verwachting was dat de vloer door het gebruik zou opruwen en daardoor minder glad zou worden. Dit is niet gebeurd. Om ervoor te zorgen, dat
de parkeergarage goed toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, is besloten een antisliplaag op de huidige coating aan te brengen. Hierdoor is gladheid bij regenachtig weer verleden tijd is.

Wethouder Janssen: "Het is jammer dat de garage door de regen soms als te glad wordt ervaren. Bezoekers mogen hier geen last van hebben. Daarom laten we de coating aanbrengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de gladheid in de garage hierdoor verleden tijd is."

Garage gesloten
Voor het coaten van de vloer bij de in- en uitgang is het noodzakelijk de garage af te sluiten. Deze werkzaamheden kunnen niet op een veilige manier uitgevoerd worden met verkeer dat in- en uitrijdt. Van vrijdag 9 oktober 2015 18.00 uur tot en met maandag 12 oktober 06.00 uur is de garage
gesloten.

Abonnementshouders worden door de gemeente geinformeerd over de sluiting van de garage.