(mini)vluchtelingen op het Artisplein


4 september 2015 - Sinds september worden de straten van Amsterdam en Den Haag overgenomen door duizenden miniatuurvluchtelingen met de street art actie Moving People. Op het vrij toegankelijke Artisplein zijn er vrijdag 4 september tientallen geplaatst.

De miniaturen vertegenwoordigen tien echte mensen en hun verhalen, de menselijke stemmen achter de eindeloze vluchtelingencijfers in de krantenkoppen.

#MovingPeople

De miniaturen zijn bedoeld om te bewegen. Letterlijk reizend door de stad. Mensen mogen de miniatuurvluchteling verplaatsen op het Artisplein, maar ook meenemen. Hiermee wordt het verhaal ook op een andere plek verder verteld.

Ook kunnen de verhalen en foto's van de (mini)vluchtelingen worden gedeeld op social media door #MovingPeople te gebruiken. Op movingpeople.nu kun je de verhalen achter de miniaturen ontdekken.

POWER OF ART HOUSE

Wereldwijd is er momenteel een recordaantal van bijna 60 miljoen mensen op de vlucht. Met hun actie en een bijpassende expositie wil Power of Art House de vluchtelingen een gezicht geven en hun verhaal vertellen. Lees meer op movingpeople.nu.