Per september start werkzaamheden knooppunt Ring Noord/Ring West

Groningen, 28 augustus 2015

Per september start werkzaamheden knooppunt Ring Noord/Ring West

Vanaf september start de provincie Groningen met de werkzaamheden aan het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein). De aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra voert deze werkzaamheden in opdracht van de provincie Groningen uit. De op- en afritten worden verdubbeld en de inrichting van de verkeerslichten op de Westelijke Ringweg wordt aangepast.

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, zijn stremmingen noodzakelijk. Die vinden voornamelijk in het weekend of 's nachts plaats. Overdag moeten weggebruikers rekening houden met oponthoud. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Nieuwe situatie bij afrit vanuit Zuidhorn naar Ring West Vanaf maandag 31 augustus is het niet meer mogelijk om van en naar de Hoogeweg, ter hoogte van het knooppunt Reitdiep, de Westelijke Ringweg over te steken. Verkeer uit de richting Zuidhorn dat naar het bedrijvengebied Ommelanden bij het tankstation wil rijden wordt aangeraden de afslag naar de rotonde Uilkensweg/Reitdiephaven te nemen in plaats van de gebruikelijke afrit naar Ring West. Automobilisten moeten dan doorrijden tot de afslag bedrijventerrein Hoendiep (bij de McDonald's) om daar te keren en terug te rijden naar het bedrijvengebied Ommelanden/Stadskerk/tankstation. Verkeer vanuit de richting Hoogeweg dat naar de Noordelijke Ringweg wil, moet bij de Friesestraatweg (N355) keren bij de rotonde Uilkensweg. Weekendafsluitingen knooppunt Ring Noord/Ring West Op het knooppunt Ring Noord/Ring West vinden twee weekendafsluitingen plaats: in het weekend van vrijdag 4 september 19.00 uur tot maandag 7 september 06.00 uur en van vrijdag 25 september 19 uur tot maandag 28 september 06.00 uur. In beide weekenden is het niet mogelijk is om via de gebruikelijke route vanuit Ring Noord naar Ring West te rijden en vanuit Ring West naar Zuidhorn. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Uilkensweg en Zonnelaan. (vervolg volgende pagina)

Verbindingsweg Ring West/Ring Noord afgesloten Van maandag 7 september 06.00 uur tot vrijdag 25 september 19.00 uur is de verbindingsweg vanuit de Westelijke Ringweg richting de Noordelijke Ringweg afgesloten. Het verkeer krijgt een korte omleiding via de nabijgelegen oprit bij het kruispunt met de Hoogeweg. Optimale fasering In het afgelopen voorjaar is vooral tijd gestoken in het bedenken van een zo optimaal mogelijke fasering, waarmee de overlast voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit heeft geleid tot een verkorting van de uitvoeringsperiode. De directe omgeving is in de planvorming en fasering betrokken.

Meer informatie Voor meer informatie over de nieuwe situatie en de planning van de werkzaamheden zie ook http://www.ringgroningen.nl/noordzeebrug/reitdiepplein