Kennismakingsles Swimfit in Huizen

geplaatst op 31 augustus 2015

Swimfit is een trainingsvorm in warm water. Door te bewegen in water ontstaat er minder belasting op de gewrichten, terwijl door de weerstand van het water wel de spierkracht wordt getraind en het bindweefsel gestimuleerd. Ook de hart-longfunctie wordt extra aangesproken. Hierdoor is de training geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten, zoals reuma, artrose, osteoporose, orthopedische klachten, neurologische klachten.

De training wordt begeleid door Jacqueline Smit-Swarte, oefentherapeut Mensendieck. Als oefentherapeut is zij er in de dagelijkse praktijk met name op gericht om mensen te ondersteunen in het verminderen van hun klachten middels het verbeteren van hun houding-en bewegingstechniek. Deze aanpak wordt ook gehanteerd binnen de oefeningen in het water.

Er vindt training plaats van: - spierkracht en uithoudingsvermogen - evenwichtsreactie, cooerdinatie en gewrichtsstabiliteit - houding en looppatroon

De training vindt plaats in gedifferentieerde groepsvorm. De temperatuur van het water in zwembad de Meent is 30DEGC. De groepslessen vinden plaats op woensdag van 15.30 - 16.30 uur en op vrijdag van 12.00 - 13.00 uur.

In de maand september zijn er open lessen op vrijdag 4 sept, 18 sept en 25 sept van 12.00 -13.00 uur. U bent van harte welkom om hieraan deel te nemen. Voor deelname kunt u contact opnemen met Jacqueline Smit-Swarte, 06-17354738.