Fietsen langs de kunst van Jan Snoeck in Escamp

Fietsen langs de kunst van Jan Snoeck in Escamp

Vanaf zaterdag 5 september is de ‘Snoecktocht’, een nieuwe fietsroute langs kunstwerken in in Escamp, beschikbaar. De ´Snoecktocht´ is 14 km lang en voert langs 7 kunstwerken van Jan Snoeck. Meer dan de helft van het Haagse aantal ‘Snoecks’ staat in Escamp en dat was reden voor het Collectie Escamp team, een tiental vrijwilligers, om na de ‘Collectie Escamp fietstocht’ van 2014, een speciale Jan Snoeck fietstocht samen te stellen.

In de na-oorlogse wijk Escamp zijn veel kunstwerken geplaatst in het kader van de 1% regeling, een regeling waarbij 1% van de bouwsom ten goede kwam aan kunst. Nogal wat kunstwerken zijn inmiddels verdwenen, zoals de gevelprojecten die inmiddels gesloopte flatgebouwen sierden. Maar er zijn nog tientallen kunstwerken te bewonderen en het Collectie Escamp team bereidt zich inmiddels voor op de volgende uitdaging, route nummer 3.

Bij Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat, de bibliotheek aan de Leyweg en diverse wijkcentra kunt u de ‘Snoecktocht’, een fraaie routebeschrijving compleet met plattegrond en foto’s, gratis afhalen.

Volg het Collectie Escamp team op facebook. Lezers die zich willen inzetten voor de kunst in Den Haag Zuid-West kunnen zich -via facebook- aanmelden.