De heer L.J.P.M. Frissen waarnemend burgemeester van de gemeente Schinnen

De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer L.J.P.M. Frissen met ingang van 17 september 2015 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Schinnen. De heer Frissen was onder meer lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, burgemeester van Arcen en Velden, burgemeester van Horst aan de Maas en Commissaris van de Koningin in de provincie Limburg.

De huidige burgemeester van de gemeente Schinnen, de heer B.H.M. Link, is door zijne Majesteit de Koning met ingang van 17 september 2015 benoemd tot burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo.

De Gouverneur heeft zijn besluit genomen na goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Schinnen.

De Gouverneur heeft de heer Frissen aangesteld vanwege zijn grote, veelzijdige bestuurlijke ervaring. Deze waarneming biedt de heer Frissen de gelegenheid om terug te keren naar de gemeente Schinnen waar hij bijna 25 jaar van zijn leven heeft gewoond, vele jaren actief is geweest in het verenigingsleven en ook enkele jaren heeft gewerkt in de omgeving. De heer Frissen beschouwt het daarnaast als een uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere uitbouw van de samenwerking binnen de regio en met andere gemeenten, dit tegen de achtergrond van de grote vraagstukken van deze tijd voor gemeenten, zoals de invoering van de drie decentralisaties in het sociaal domein. De heer Frissen beschouwt het als een eer om te kunnen bijdragen aan het bestuur van de gemeente waar zijn bestuurlijke carriere een aanvang heeft genomen.

De heer Frissen was van 1986 tot 1994 lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Van 1994 tot 2001 was hij burgemeester van de gemeente Arcen en Velden en van 2001 tot 2005 burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas. Gedurende de jaren 2005 tot 2011 bekleedde hij het ambt van Commissaris van de Koningin in de provincie Limburg. Sindsdien is hij onder meer lid van de Raad van het Openbaar Bestuur, lid van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur en lid van het bestuur van de Maastricht School of Management.

De heer Frissen is 65 jaar en lid van het CDA.