Innovatieve projecten bij ASN Bank Wereldprijs


Voordewereldvanmorgen.nl, het platform voor slimme ideeen voor een betere wereld, organiseert voor de achtste keer de ASN Bank Wereldprijs. Op 3 augustus opende de inschrijving en vanaf dat moment stromen de prachtige initiatieven binnen. Inmiddels staat de teller op 100, maar inschrijven kan
nog tot 15 september.
Wat is de ASN Bank Wereldprijs?
De ASN Bank Wereldprijs richt zich op mensen met innovatieve ideeen die maatschappelijke problemen oplossen. Initiatiefnemers met idealisme, maar ook een gezonde dosis realiteitszin. De ideeen moeten vallen in een van de volgende vijf thema's:

* duurzame energie, natuur en milieu;
* eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;
* kinderrechten en onderwijs;
* veiligheid en sociale cohesie;
* zorg & welzijn

Deelnemers maken kans op een traject met coaching, training en een publieke presentatie. Vijf finalisten maken kans op een geldbedrag van 5.000* euro tot 20.000* euro. Ook is er een publieksprijs van 5.000* euro.

Meedoen is belangrijker dan winnen
Wat kan de ASN Bank Wereldprijs betekenen voor een project? Jasper Gabrielse van Seepje, een van de finalisten van uit 2014, licht het toe. "De ASN Bank tilt je project naar het volgende niveau. De mensen daar zijn enorm betrokken en enthousiast. In de aanloop naar de finale neemt de ASN Bank
je bij de hand en neemt je idee onder de loep. Naast deze persoonlijke sessies krijg je allerlei workshops. Wij hebben bijvoorbeeld geleerd beter met de pers te praten. Kortom, meedoen is belangrijker dan winnen."

100 inschrijvingen
Sinds de start zijn 100 projecten ingeschreven die voldoen aan alle criteria. U vindt ze op de website. Initiatiefnemers kunnen hun innovatieve project tot 15 september 2015 inschrijven op voordewereldvanmorgen.nl. De voorwaarden voor deelname leest u ook op de website.

*Bekijk de voorwaarden van de ASN Bank Wereldprijs.

Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens ruud.stevens@asnbank.nl
070-3569353
/
06-10963432