Kunst en Ambacht tijdens Open Monumentendag


Beklim de Watertoren, woon een demonstratie vilten bij, doe creatief of geniet gewoon van zangkunst in het weekend van 12 en 13 september. Wageningen staat dan bol van (gratis) activiteiten met het oog op Open Monumentendag.

Het begint allemaal op vrijdagavond 20.00 uur in de bblthk omlijst met vrolijke muziek van de Klezmergroep van `t Venster onder leiding van Ella Hoeneveld.

De Wageningse beeldhouwer/restaurateur Toon Rijkers geeft in de bbthk een lezing over zijn werk. Andere gastsprekers zijn wethouder Michiel Uitdehaag, stadsdichter Martijn Adelmund, columnist Arie de Groot en beleidsambtenaar monumentenzorg Maarten van den Wijngaart.



Zaterdag

Traditiegetrouw is het op zaterdag mogelijk om een aantal monumenten van binnen te bewonderen. De deuren van de Grote Kerk aan de Markt staan van 11.00 tot 16:30 uur open; het is dan ook Orgeldag.

De Vrijmetselaarsloge, Niemeijerstraat 4 houdt van 11.00 tot 17.00 uur open huis voor geinteresseerden.



Verkoop boeken tijdens Molenmarkt

De brochure met een uitgebreide panden- en programmabeschrijving is gratis verkrijgbaar op zaterdag 12 september op de Moelnmarkt. Daar staat een informatiekraam van het Comite Open Monumentendag Wageningen. Verder zijn daar eerdere uitgaven van het comite te koop.



Zondag

Zondag 13 september is er van 13:00 tot 17:00 een gevarieerd Kunst- en Ambacht programma. Aan de hand van een speciale brochure kunt u een aantal markante gebouwen bezoeken.

Een kleine greep uit het programma: kunstenares en docent Greet Toxopeus verzorgt twee rondleidingen in het monumentale pand van 't Venster. U kunt daar ook optredens en open lessen volgen.

Zangeres Iris de Koomen treedt op in het voormalige ziekenhuisje (Molenstraat 7) en Marjel Neefjes geeft demonstraties vilten bij de proefboerderij Haarweg 12.



De gratis brochure met een overzicht van het complete programma is vanaf 5 september verkrijgbaar in ondermeer de bblthk en bij 't Venster.

Zondag kunt u de borchure afhalen bij Museum de Casteelse Poort, Bowlespark 1a en bij de deelnemende panden.



Meer informatie: www.openmonumentendagwageningen.nl en (landelijk): www.openmonumentendag.nl.



Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 07 september 2015