Komende weken hinder door onderhoud A5


7 september 2015, 11:07

Verkeer op de A5 bij Schiphol (Hoofddorp <> Haarlem/Amsterdam) moet de komende tijd rekening houden met hinder. Tussen de knooppunten De Hoek en Raasdorp wordt het verkeer in beide richtingen over een rijbaan geleid.

Rijkswaterstaat voorziet de A5 van een nieuwe laag asfalt. Deze week rijdt al het verkeer over twee versmalde rijstroken over de rijbaan richting Hoofddorp (tegenverkeer), volgende week wordt al het verkeer over de rijbaan richting Haarlem geleid. Dit heeft vanzelfsprekend impact op het
verkeer in beide richtingen.

De werkzaamheden duren tot en met zondag 20 september. Omdat er ook doordeweeks (en dus ook overdag) gewerkt wordt verwacht de VID de komende twee werkweken forse hinder tijdens zowel de ochtend- als de avondspits. De extra reistijd in de file kan fors oplopen.

Waar wordt gewerkt?

* 7 - 11 september: Wegdek richting Haarlem/Amsterdam wordt vervangen. Verkeer rijdt over rijbaan richting Hoofddorp

* 11 - 14 september: Voorbereidende werkzaamheden volgend weekend

* 14 - 18 september: Wegdek richting Hoofddorp wordt vervangen. Verkeer rijdt over rijbaan richting Haarlem/Amsterdam.

* 18- 20 september: Afrondende werkzaamheden.

Wat is er dicht?

* Doordeweeks heeft het verkeer in beide richtingen twee versmalde rijstroken ter beschikking. Verkeer rijdt vanuit beide richtingen over een rijbaan, bereikbaar via een doorsteek.

* In de weekenden zijn er verschillende verbindingswegen dicht. Check hier welke.

* Het verkeer vanuit Amsterdam wordt bij knooppunt Raasdorp over de parallelbaan geleid. Bovendien is de verbindingsboog van de A4 vanaf Schiphol naar de A5 richting Haarlem/Alkmaar van maandag 14 september tot en met zondag 20 september afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via af- en oprit 3a
(Hoofddorp-Zuid, parallelbaan)

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID