Omstanders overmeesteren straatrover


Omstanders overmeesteren straatrover

Laatste update:
07-09-2015 | 12:33

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Bergen op Zoom - Een aantal alerte omstanders hebben op de Schoolstraat een 32-jarige Bergse overmeesterd. Ze had samen met een man een 83-jarige vrouw van haar tas beroofd.

De vrouw stond op zondag 6 september rond 19.15 uur in de hal van een appartementencomplex aan de Burgemeester Van Hasseltstraat. De verdachte en een nog onbekende man waren met het slachtoffer mee naar binnen gelopen. De vrouw werd daar in het halletje door de Bergse van haar tas beroofd.
Vervolgens ging het tweetal er vandoor in de richting van de Kloosterstraat.

Aanhouding

Het slachtoffer ging achter de dieven aan. Enkele alerte omstanders die het slachtoffer om hulp hoorden roepen hebben kort na de beroving de tas van de mannelijke verdachte afgepakt. De man kon zich echter losrukken en ging er vandoor. De vrouwelijke verdachte wisten ze op de Schoolstraat wel
te grijpen. Zij is daarna overgedragen aan de, inmiddels door de omstanders, gealarmeerde politie. Zij is afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. Van de man ontbreekt nog ieder spoor. De recherche onderzoekt de zaak.