Doe mee aan de Driving Xperience!


De gemeente Noordwijkerhout organiseert in samenwerking met de gemeenten Lisse en Hillegom, en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland op zaterdag 19 september The Drive Xperience. Dit is een praktische en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders uit deze
gemeenten van 18 tot en met 24 jaar die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben. Deze gratis praktijkdag is een unieke gelegenheid om zelf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog te behalen zijn.

Dagprogramma praktijkdag

De dag vindt plaats op het terrein van Peugeotdealer van Mossel aan de Arnoudstraat 18 in Hillegom. . De dag begint om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Peugeotdealer van Mossel stelt de auto's voor deze dag beschikbaar en de gemeenten bieden je een gratis lunch aan.

De dag is ingedeeld in drie onderdelen:

* Praktijkrit rijden (Road Xperience)
* Noodstops op mobiele baan (track Xperience)
* Module Alcohol en drugs (Xperience Xchange)

Aanmelden

Je kunt je voor deze dag aanmelden op www.thedrivexperience.nl of via www.jongeautorijders.nl . Op deze sites lees je meer informatie over deze praktijkdagen. Er kunnen 48 jonge autorijders aan deze dag meedoen. Dus meldt je snel aan.

Na aanmelding via Internet krijg je een eigen inlogcode om via internet op de site van CitoDrive alvast een test te doen om te zien wat voor soort autorijder je bent. Na de praktijkdag doe je nog een leuke en leerzame toets via Internet.