Adviesraad Sociaal Domein zoekt leden


De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) van de gemeenten Rheden en Rozendaal is op zoek naar een voorzitter en naar leden met het aandachtsgebied Jeugdzorg.

Onze gemeente heeft samen met de gemeete Rozendaal een Adviesraad Sociaal Domein (ASD). De ASD heeft als taak om colleges van Burgemeester en Wethouders gevraagd en ongevraagd te informeren en adviseren. Dat doen zij onder andere over:

* onderwerpen binnen het sociaal domein (WMO, Participatiewet, Jeugdwet)
* de uitvoering van de dienstverlening binnen het sociaal domein
* de informatievoorziening aan clienten

De ASD wordt in de gelegenheid gesteld om te participeren in de voorbereiding van het gemeentelijke beleid en de evaluatie van de uitvoering. Er wordt vanuit de gemeenten gestreefd naar zo veel mogelijk cocreatie. De ASD heeft op dit moment onderstaande vacatures. Meer informatie over de
inhoud van de vacatures vindt u op de website van de Adviesraad Sociaal Domein.

Voorzitter

Wegens het verstrijken van de zittingstermijn van de huidige voorzitter per 1 januari 2016, roept de ASD inwoners van Rheden en Rozendaal op zich kandidaat te stellen voor de functie van voorzitter (V/M). De belasting in tijd is gemiddeld 10 uur per week.

Leden aandachtsgebied Jeugdzorg

Om onze expertise op het gebied van de jeugdzorg aan te vullen zijn wij tevens op zoek naar leden voor het aandachtsgebied Jeugdzorg (V/M). Deze functie vergt gemiddeld 3-4 uur per week.

Meer informatie?

De Verordening Adviesraad Sociaal Domein van de gemeenten Rheden en Rozendaal 2015, het Huishoudelijk Reglement en de profielschetsen zijn te downloaden via de website van de Adviesraad Sociaal Domein.
De Verordening bepaalt dat minimaal 1 zetel beschikbaar is voor een lid uit de gemeente Rozendaal. Gezien de samenstelling van de ASD zal hiermee bij de procedure rekening worden gehouden. Voor beide functies kunt u nadere informatie opvragen via het contactformulier op de website van de ASR,
waarna u wordt teruggebeld.

Uw sollicitatiebrief en CV, kunt u voor 1 oktober 2015 mailen naar de secretaris ASD, info@adviesraadsociaaldomein-rheden.nl of info@adviessociaaldomein-rozendaal.nl.

Adviesraad Sociaal Domein Rheden Rozendaal