Inbreker op heterdaad aangehouden


Inbreker op heterdaad aangehouden

Laatste update:
07-09-2015 | 14:49

Gorinchem - Het zat een 25-jarige inbreker zondagochtend niet mee: hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Martinus Nijhoffstraat. De politie onderzoekt de inbraak en is nog op zoek naar een tweede verdachte.

De twee inbrekers werden tijdens hun werk gestoord toen een van de bewoners van de Martinus Nijhoffstraat thuiskwam. De bewoner maakte meteen zijn zus en haar vriend wakker en met z'n drieen gingen ze op zoek naar de inbrekers. Ondertussen belde het drietal ook de politie.



Bij hun zoektocht zagen ze twee mannen op straat lopen. De drie spraken dit tweetal aan en vertelden dat ze op zoek waren naar inbrekers. Het tweetal ging hierin mee en gaven aan ook op zoek te zijn naar deze inbrekers. Omdat de twee mannen erg agressief reageerden, werden de drie bewoners
toch wel bang en besloten te wachten op de politie.



De politie was er vervolgens snel en deed met meerdere eenheden onderzoek in de omgeving. Ook de politiehelikopter werd ingezet. Aan de hand van de beschrijving van de verdachten, kon de politie een van de twee mannen aanhouden in de Savorin Lohmanlaan. De 25-jarige man uit Gorinchem voldeed
exact aan het signalement. Helaas is de tweede persoon nog voortvluchtig.



Wel is de buit met persoonlijke goederen gevonden in de buurt van een sportschool, en ook is de auto van de aangever op een andere plek in de woonwijk teruggevonden. Deze wordt onderzocht.