Centrum Vronesteyn start studiejaar 2015-2016


Centrum Vronesteyn start studiejaar 2015-2016 7-9-2015


(Foto: P. van Mulken)

6 priesterstudenten en 4 diakenstudenten voor het bisdom Rotterdam

Op woensdag 2 september opende Mgr. Van den Hende op Vronesteyn het nieuwe studiejaar met de priesterstudenten van het bisdom. De bisschop en de seminaristen vierden de eucharistie. In deze viering was de bisschop hoofdcelebrant. Rector Broeders en spirituaal Hagen concelebreerden. De opening
van het studiejaar werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Over twee weken, op woensdag 16 september wordt het nieuwe studiejaar op vergelijkbare wijze geopend met de diakenkandidaten.

Centrum Vronesteyn is het diocesane Centrum voor priester- en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam.

Bij de start van het studiejaar zijn er 6 priesterkandidaten en 4 diakenkandidaten voor het bisdom Rotterdam. Het Centrum Vronesteyn heeft geen eigen studieroute. De studenten zijn verbonden met verschillende opleidingsinstellingen:

* 2 priesterstudenten en 4 diakenkandidaten: seminarie Bovendonk te Hoeven
* 1 priesterstudent: seminarie St. Willibald en de katholische universitaet te Eichstaett
* 2 priesterstudenten: te Utrecht (Tilburg School of Catholic Theology en de Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing)

1 priesterstudent heeft zijn studie en vorming afgerond en bereidt zich voor op de diakenwijding.

Centrum Vronesteyn in Voorburg is het vormingshuis voor priesterstudenten en diakenstudenten van het bisdom Rotterdam. Het is tevens het woonhuis van de rector en van priesterstudenten. Komend jaar zullen er 5 priesterstudenten wonen.

Uw gift
Steun Vronesteyn bij de start van het studiejaar. Het functioneren van het centrum brengt de nodige kosten met zich mee. Hulp, zowel geestelijk door gebed als materieel, is steeds opnieuw nodig. U kunt uw bijdrage overmaken naar het Centrum voor priesteropleiding en diakenopleiding Vronesteyn:
NL29 INGB 0000 3656 73, Park Vronesteyn 14, 2271 HS Voorburg. Vermeld s.v.p. ook uw naam en adresgegevens, zodat wij u kunnen bedanken en op de hoogte kunnen houden over Vronesteyn.

Lees ook op deze website:

* Bisschop zegent glas-in-lood-ramen kapel Vronesteyn
Zegening nieuw aangebrachte ramen tijdens openingsviering studiejaar