Aanhoudingen in recherche-onderzoek


Aanhoudingen in recherche-onderzoek

Laatste update:
07-09-2015 | 16:13

Haarlem - De politie heeft zondagmiddag twee Haarlemmers van 41 en 46 jaar aangehouden op verdenking van diefstal cq. heling van meerdere kostbare gereedschappen.

Meerdere inbraken in bedrijfsauto's

Bij de politie kwamen in de maanden juni t/m augustus zo'n 30 aangiften binnen van inbraken en diefstal uit bedrijfsauto's en bedrijfsbusjes in Haarlem. Bij deze inbraken werden meerdere en vaak zeer kostbare gereedschappen buitgemaakt, waaronder diverse electrische apparaten zoals
boormachines, schuurmachines etc.

Onderzoek met LOK-auto

De recherche stelde onder leiding van een officier van justitie een onderzoek in en kregen hierbij al snel een 41-jarige Haarlemmer in het vizier.

In het onderzoek maakten de rechercheurs o.a. gebruik van een zgn. `lokauto': een bedrijfsbusje gevuld met gereedschappen. Afgelopen weekend bleek het raak: de 41-jarige Haarlemmer brak in bij de lokauto en nam meerdere gereedschappen weg.

Hij werd onder observatie genomen en zo werd de politie geleid naar een tweede verdachte: 46-jarige Haarlemmer. Deze laatste werd zondag aangehouden op verdenking van heling van de gestolen goederen. Ook de 41-jarige Haarlemmer werd aangehouden en ingesloten.

Doorzoekingen

De rechercheurs hebben de woningen van beide Haarlemmers en een opslagplaats doorzocht. Hierbij werden meerdere gestolen gereedschappen aangetroffen.

Beide Haarlemmers zijn zondag ingesloten en in verzekering gesteld.

De rechercheurs zetten het onderzoek voort en zullen de aangevers benaderen, van wie de gestolen goederen zijn aangetroffen.