Landmeetkundige werkzaamheden in de Gemeente Meppel


De Gemeente Meppel is bezig met het actualiseren van de Grootschalige Basis Kaart van Meppel (GBK Meppel). Deze kaart wordt als basis gebruikt voor alle projecten binnen de Gemeente Meppel, de kadastrale kaart van het Kadaster en voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Om deze kaart zo actueel mogelijk te houden worden alle ontbrekende gebouwen, wegen, voet- en fietspaden ingemeten. Het kan dus voorkomen dat objecten gemeten worden die al enige tijd bestaan. Deze werkzaamheden zijn een continue proces en worden jaarlijks uitgevoerd.

Toestemming

Het meetwerk wordt uitgevoerd door een landmeter van het bureau GeoSy. Deze landmeter werkt in opdracht van de Gemeente Meppel en kan zich ook als zodanig legitimeren. Hij is in het bezit van een witte pas met daarop zijn pasfoto en naam. Ook staat het logo van de gemeente op deze pas. De
landmeter zal altijd om uw toestemming vragen om te mogen meten op uw terrein. Hij kan u een brief overhandigen met de aard van de werkzaamheden en het verzoek voor het verlenen van uw medewerking. De landmeter is herkenbaar aan een oranje jas met fluorescerend materiaal met daarop het logo
van de gemeente Meppel .

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over landmeetkundige werkzaamheden in uw buurt dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente Meppel via 14 0522 of per e-mail.