Vragenlijst over leefbaarheid en veiligheid


7 september 2015
Verkeerssituatie

Ruim 50.000 huurders en woningeigenaren in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout krijgen binnenkort een vragenlijst in de bus. Daarin staan vragen over de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: sociale contacten in de buurt, vervuiling, onderhoud van wegen, parkeren, de kwaliteit van de voorzieningen in de buurt.

Begin 2016

50.000 huishoudens komt overeen met bijna de helft van alle woningen in de stad. Het invullen van de vragenlijst kan tot 25 oktober, dat kan ook digitaal. De resultaten zijn begin 2016 bekend. Aan de hand van de resultaten kunnen de gemeente en de woningbouwcorporaties kijken waar de
leefbaarheid en veiligheid beter moet en welke acties daarvoor nodig zijn. Het onderzoek is een initiatief van de gemeente en de vier woningcorporaties.

Het is de vijfde keer dat een dergelijk onderzoek wordt gehouden. Bij het laatste onderzoek in 2013 gaven de bewoners van de gemeente Tilburg hun buurt gemiddeld een totaalcijfer van 7.2. Het deelnamepercentage in 2013 was 34 procent. De betrokkenheid van bewoners bij de buurt, overlast van
parkeren en vervuiling scoorden twee jaar geleden het laagst. Het aanbod en de kwaliteit van de algemene voorzieningen en het groen in de buurt scoorden het hoogst.

Eerdere onderzoekrapporten zijn te vinden op lemoninternet.nl.