BN’ers collecteren samen voor KWF Kankerbestrijding

BN’ers collecteren samen voor KWF Kankerbestrijding

Mainstreet, Lucille Werner, Bert van Leeuwen, Tineke Schouten, Ruud Feltkamp, Tim Douwsma en vele anderen starten grootste collecte van Nederland

Amsterdam, 4 september 2015. Maandag 7 september start de 66e collecte van KWF Kankerbestrijding. Ongeveer 100.000 vrijwilligers gaan van 7 tot en met 13 september het land in om te collecteren. Op het Amsterdamse Museumplein verzamelen een aantal bekende Nederlanders zich om aandacht te vragen voor de collecteweek en om de 100.000 vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Mainstreet, Lucille Werner, Bert van Leeuwen, Tim Douwsma, Janice, Ruud Feltkamp, Beau Schneider, Sharon Doorson, Roué Verveer en Tineke Schouten verzamelen zich om 18:00 uur op het Museumplein in Amsterdam en gaan de straten in om te collecteren. Bert van Leeuwen; ‘ik heb aan den lijve ondervonden wat kanker kan doen in mijn eigen familie, daarom zet ik mij graag in voor KWF Kankerbestrijding. Geld geven heeft zin, het kankeronderzoek van nu is van levensbelang voor de patiënt van straks. En heb ik ongelofelijk veel respect voor al die 100.000 mensen die de straat op gaan’.

Betere overlevingskansen door kankeronderzoek

Tijdens de collecteweek wordt geld ingezameld voor kankeronderzoek. In Nederland krijgen nog steeds 12 mensen per uur te horen dat zij kanker hebben en jaarlijks sterven 43.000 mensen aan kanker. Dat kankeronderzoek werkt, blijkt wel uit de stijging van het percentage kankerpatiënten dat vijf jaar na diagnose nog in leven is: van gemiddeld 25% in 1949 naar 62% in 2013. Er is nog veel te doen. Door krachten te bundelen komen we dichter bij nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Door geld op te halen voor onderzoek leveren de collectanten een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van kanker.

Over KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding is opgericht in 1949. Koningin Wilhelmina ontving bij haar Gouden Regeringsjubileum in 1948 een Nationaal Geschenk. Zij besloot dit bedrag van 1 miljoen euro (toen: ruim 2 miljoen gulden) te bestemmen voor de bestrijding van kanker. Het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Kankerbestrijding werd opgericht. KWF Kankerbestrijding werft al sinds de oprichting zelf fondsen, en financiert nu ongeveer de helft van al het wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland.