Gouden boeken voor Carry Slee en Karina Schaapman op Manuscripta

Gouden boeken voor Carry Slee en Karina Schaapman op Manuscripta

07-09-2015

Boekenseizoen geopend in Zwolle

Dat heb ik weer!, het eerste deel van de succesvolle serie van Carry Slee (uitgeverij Overamstel) en Het Muizenhuis - Sam & Julia van Karina Schaapman (uitgeverij Rubinstein) werden op Manuscripta bekroond met een Gouden Boek voor 100.000 verkochte exemplaren.

Manuscripta 2015 op Stadsfestival Zwolle

Ongeveer 6500 boekenliefhebbers trotseerden de buien en waren naar het boekenfestival gekomen, dat dit jaar op het Stadsfestival Zwolle werd gehouden. Zo'n zestig auteurs ontmoetten hun fans, signeerden en lazen voor uit hun nieuwste werk. Grote publiekstrekkers waren Matthijs van Nieuwkerk, Arthur Japin, Jan Siebelink, Kristien Hemmerechts, Angela Groothuizen en Leo Blokhuis. Volgens de organisatie van het Stadsfestival Zwolle vormde Manuscripta een mooie inhoudelijke versterking van de programmering.

Eppo van Nispen, directeur CPNB, reikt een Gouden Boek uit aan Dik Broekman van uitgeverij Rubinstein. (c) Chris van Houts

Naast het Gouden Boek werd op Manuscripta voor de vijfde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt, dit jaar aan Jenny Erpenbeck voor haar boek Een handvol sneeuw (Van Gennep) en vertaald door Elly Schippers. De prijs bekroont zowel auteur als vertaler van het winnende boek, de schrijver ontvangt EUR 10.000 en de vertaler EUR 5.000. Lisa Snijders, mede-eigenaar van boekhandel Stevens in Hoofddorp werd op Manuscripta verkozen tot Elspeet Boekverkoper van het Jaar 2015.

Manuscripta is de opening van het boekenseizoen en werd voor het eerst gehouden in september 2007 in Amsterdam. Sinds vorig jaar is het een reizend festival en haakt het aan bij bestaande culturele festivals, zoals in 2014 op het Utrechts Uitfeest.