Provincie plaatst camera’s voor project SLIM uit spits A12

Provincie plaatst camera’s voor project SLIM uit spits A12

De provincie Gelderland start met verkeersmetingen met camera’s op de A12 en provinciale wegen tussen Rhenen, Ede en Arnhem. De gegevens worden gebruikt voor het project SLIM uit de spits A12 Ede Grijsoord. Het project hangt samen met de werkzaamheden aan de A12. Doel is de vertragingen door de werkzaamheden te verminderen door mensen te stimuleren de spits te mijden. Voor aanmelden en meer informatie: www.slimuitdespitsa12.nl

De camera’s komen onder andere te hangen op de A12 ter hoogte van de Bovenbuurtweg in Ede, de N233, N224 en N225. Er kunnen er nog locaties worden toegevoegd. De camera’s registreren slechts het kenteken, het passagetijdstip en de locatie van het autoverkeer. Met deze gegevens kan gecontroleerd worden of deelnemers aan het spitsmijdenproject daadwerkelijk wegblijven uit de spits. Snelheidsovertredingen worden niet geregistreerd. De registratie van kentekens voor verkeersmetingen is in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Verbreding A12 Veenendaal Ede Grijsoord Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid in de regio en de verkeersveiligheid. Van september tot en met december 2015 leveren de werkzaamheden meer hinder op voor de weggebruiker. Rijkswaterstaat en de aannemer nemen maatregelen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Sneller op bestemming

SLIM uit de spits A12 – Ede Grijsoord is onderdeel van het programma Beter Benutten Vervolg. Het doel is om op een slimme manier mensen sneller op hun bestemming te laten komen.. Meer informatie over de verkeersmetingen is te verkrijgen via het provincieloket, (026) 359 99 99.