Overname Agrometius afgerond

PERSBERICHT

Overname Agrometius afgerond

Royal Reesink N.V. (“Royal Reesink”) maakt bekend dat de overname van Agrometius vandaag is afgerond. Agrometius is dé specialist in GPS-techniek en precisielandbouw in de agrarische sector in de Benelux. Royal Reesink houdt 95% van het geplaatste aandelenkapitaal van Agrometius B.V. De overige vijf procent van de aandelen blijft in handen van de heer D.G. Nijland, directeur van de vennootschap, die ook na de overname deze positie blijft vervullen. In België bedient Agrometius BVBA, een 100% dochtervennootschap van Agrometius B.V., de markt. De omzet van Agrometius bedraagt € 7,5 miljoen met een zeer goede winstgevendheid.

Gerrit van der Scheer (CEO Royal Reesink):

‘Agrometius is een gezond, zelfstandig en succesvol opererend bedrijf en past qua productaanbod en mentaliteit uitstekend bij Royal Reesink. Zij bedient op het gebied van precisielandbouw en GPS-techniek de gehele agrarische sector en zal daarom onveranderd binnen Royal Reesink merkonafhankelijk acteren.’

Dennis Nijland (directeur Agrometius):

‘De overname biedt ons nog meer mogelijkheden om verder te groeien. Binnen Royal Reesink zit veel kennis en gaan nieuwe deuren voor ons open. Met name in de precisielandbouw verwachten wij enorme groeikansen, vooral op het gebied van sensoren, software en adviezen om daarmee plaatsspecifiek aan de slag te gaan. Hiermee bieden wij informatie en adviezen die onze klanten helpen hun productiviteit en winstgevendheid te verhogen. Daarnaast is Royal Reesink meer internationaal gericht, wat kansen biedt.

Profiel Agrometius

Agrometius is een technisch handelsbedrijf en een dienstverlenende organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in GPS-techniek en precisielandbouw. Agrometius is in 2010 opgericht uit een verzelfstandiging van de landbouwafdeling van Geometius B.V. en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf met meer dan 30 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland en België.

Agrometius levert en ontwikkelt hard- en software, maar tekent ook voor de volledige aftersales. Denk aan het in bedrijfstellen van apparatuur, RTK GPS service providing (AgroSPIN), support, onderhoud, reparatie, trainingen en verhuur. Zij zijn gesprekspartner op het gebied van productiviteitsverbetering en opbrengstverhoging voor alle landbouw gerelateerde bedrijven die kansen en mogelijkheden zien in precisielandbouw. Dit kunnen eindgebruikers zijn, zoals akkerbouwers en loonwerkers, maar ook fabrikanten die oplossingen zoeken voor hun machines en/of software.

Naast de distributie van toonaangevende tools als Trimble, beschikt Agrometius over een eigen ontwikkelteam voor hard- en software. Op basis van diepgaande kennis en expertise op het gebied van precisielandbouw ontwikkelt dit team maatwerkoplossingen voor middelgrote Europese machinebouwers, zoals bijvoorbeeld KAWECO. Agrometius is tevens distributeur van AgCam, Farmworks, Greenseeker en Weedseeker. Kijk op www.agrometius.nl voor meer informatie. Dit persbericht verschijnt in de Nederlandse en Engelse taal. In geval van strijdigheid tussen de Nederlandse en Engelse versie zal de Nederlandse versie prevaleren.

Apeldoorn, 7 september 2015 Directie Royal Reesink N.V.

Profiel Royal Reesink

Royal Reesink focust op twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries. In Reesink Equipment zijn al onze bedrijven actief als distributeur van diverse A-merken en/of voeren sterke concepten voor de land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, material handling, grond-, weg- en waterbouw. De producten worden of via dealers of rechtstreeks geleverd aan agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen, bosbouwers en klanten in de logistieke branche die actief zijn in de sectoren food, non-food, industrie, overslag (havens), agri en GWW-sector.

In Reesink Industries zijn onze bedrijven actief als distributeur van (bewerkt) staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten/ systemen. In dit segment vindt levering met name plaats aan staalbouwers, constructiewerkplaatsen, installatiebouwers, technische groothandels, offshore en scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie. Zie ook: royalreesink.com