Anne Goossensen benoemd in expertcommissie verpleeghuiszorg

Staatssecretaris Van Rijn heeft Zorginstituut Nederland onlangs gevraagd om met organisaties van professionals, clienten en zorgaanbieders een kwaliteitskader op te stellen voor verpleeghuizen. Het Zorginstituut wordt hierin bijgestaan door een expertcommissie van externe deskundigen, onder voorzitterschap van Erik Buskens, hoogleraar medische technologie, Universiteit Groningen. Ook Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek, is benoemd tot lid van de expertcommissie.

Gezien recente ontwikkelingen en maatschappelijke discussies over de kwaliteit van de verpleeghuiszorg heeft de staatssecretaris een plan van aanpak opgesteld om de kwaliteit van verpleeghuizen te bewaken (Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen). Hierin vraagt hij het Zorginstituut Nederland het initiatief te nemen om met organisaties van professionals, clienten en zorgaanbieders een kwaliteitskader voor de intramurale ouderenzorg op te stellen. Ook heeft hij het Zorginstituut gevraagd een leidraad vast te stellen voor `verantwoorde personeelssamenstelling'. Deze leidraad moet een van de pijlers worden voor goede kwaliteit en doelmatige zorg. De expertcommissie adviseert bij deze ontwikkelingen.

Anne Goossensen is hoogleraar Zorgethische aspecten van informele zorg aan de Universiteit voor Humanistiek, en doceert onder andere in de master Zorgethiek en Beleid.