DGBC Future Leaders Program 2015 volgeboekt

07 september 2015

Tijdens de afgelopen editie van de PROVADA werd de eerste editie van het DGBC Future Leaders Program aangekondigd. Al snel kwamen de eerste aanmeldingen van ambitieuze Young Professionals binnen. Voor dit exclusieve programma konden maximaal 50 personen zich aanmelden. De deelnemers zijn afkomstig uit - en gelieerd aan - de brede bouw- en vastgoedsector, zoals onder andere ABN AMRO, Amvest, Daikin, Deerns, DWA, Gemeente Dordrecht, Grontmij, Heijmans, Lidl Nederland, Merin, OVG en VORM Bouw.

Marktbehoefte

"Uit de markt kregen we te horen dat er behoefte is om jonge groene leiders op te leiden, maar het blijft altijd de vraag of er vervolgens concrete aanmeldingen komen. Dat de eerste editie van het DGBC Future Leaders Program nu al volledig uitverkocht is, is een mooi succes voor onze missiegedreven stichting!" aldus Ferdinand Wieman, marketingmanager DGBC en tevens projectmanager van het programma.

Missiegedreven

Het is de missie van de Dutch Green Building Council (DGBC) om ook bij de toekomstige generaties duurzaam leiderschap te stimuleren. Door middel van het aanbieden van dit programma wil DGBC de nieuwe generatie ondersteunen. Dit gebeurt door kennis te delen, te coachen op gedrag en competenties, te verbinden met bestaande (groene) leiders en door Young Professionals te laten samenwerken aan concrete groene uitdagingen.

Programma

Op maandag 21 september vindt de eerste bijeenkomst van het vierdaagse DGBC Future Leaders Program plaats op Landgoed Nyenrode te Breukelen. De keynotes worden gehouden door prof. dr. Lidewey van der Sluis, prof. dr. Jacqueline Cramer, Jan Willem van de Groep, Ellis ten Dam, Gideon van der Burg, Niel Slob en Saman Mohammadi. Op de tweede dag zal Nyenrode hoogleraar Anke van Hal ingaan op de 'derde succesfactor' en zal Maurits Groen vertellen hoe Future Leaders succesvol kunnen communiceren. Op die dag vindt er ook een netwerkdiner plaats in Stadskasteel Oudaen Utrecht. De resultaten van de case, waarmee de deelnemers vanaf de eerste dag mee aan de slag gaan, worden op de derde dag (5 november) gepresenteerd. Daarnaast is er gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige Green Leaders. Het programma eindigt op woensdag 2 december (vierde dag) tijdens de exclusieve DGBC Green Leadership Summit op Buitenplaats Amerongen.

Meer informatie

Kijk op onze website www.dgbc.nl/flp voor meer informatie over het programma, de sprekers, de locaties en de aangemelde deelnemers.