Uitreiking `Speld van verdienste' tijdens nieuwjaarsreceptie Gemeent..


Een `Speld van verdienste' ontvangt iemand voor zeer bijzondere verdiensten en prestaties op sociaal/ cultureel gebied, sportgebied of een ander gemeentelijk terrein. Personen, verenigingen of instellingen, al dan niet woonachtig of gevestigd in de gemeente Eersel, kunt u voordragen voor het
predicaat bewijs van verdienste van de gemeente Eersel. Aan deze gemeentelijke onderscheiding is een 'Speld van verdienste' verbonden.

Van bijzondere verdienste is sprake als:

* iemand een verantwoordelijkheid heeft gedragen of een bekwaamheid heeft getoond die aanmerkelijk groter is dan de gemeenschap van Eersel van deze persoon mocht verwachten;
* iemand op uitstekende wijze werkzaamheden heeft verricht waarbij de gemeenschap van Eersel in zeer belangrijke mate gebaat is en waardoor de naam van de gemeente een positieve klank krijgt;
* iemand alleen of samen met anderen, al dan niet in opdracht, een zeer uitzonderlijke prestatie heeft verricht die voor de gemeenschap van Eersel een bijzondere waarde heeft.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis van Eersel op maandag 4 januari 2016 van 17.30 tot 19.30 uur, reiken we de (eventuele) spelden uit.

Kent u een persoon, vereniging of andere instelling, al dan niet woonachtig of gevestigd in de gemeente Eersel, die aan een van bovengenoemde voorwaarden voldoet? Vraag dan een aanmeldingsformulier aan bij Louise Fasol, te bereiken op telefoonnummer (0497) 531320 of e-mailadres:
L.Fasol@eersel.nl. Het is ook mogelijk om tijdens de openingsuren van het gemeentehuis het formulier bij haar op te halen. We nemen geen anonieme aanvragen in behandeling.

Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier is tot maandag 2 november 2015 in te dienen bij de Gemeente Eersel, t.a.v. Louise Fasol, Postbus 12, 5520 AA Eersel.

Wij wijzen u erop dat personen aan wie een Koninklijke Onderscheiding toegekend is of wordt, niet in aanmerking komen voor een `Speld van verdienste'.