Open Monumentendag Oldebroek


08-09-2015: Open Monumentendag is dit jaar op zaterdag 12 september en staat in het teken van Kunst & Ambacht. In de gemeente Oldebroek worden diverse activiteiten georganiseerd.

Neem een kijkje bij de expositie over Kunst & Ambacht bij het Boerderijmuseum of bij het Rijksmonument Molen de Hoop. Het Boerderijmuseum en Molen de Hoop zijn op 12 september gratis toegankelijk voor publiek.

Tijdens de Open Monumentendag staan zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal. Het monument is de plaats waar kunst en ambacht samenkomen. Ook in de gemeente Oldebroek kunnen bezoekers kennismaken met verschillende kunsten en ambachten.

Expositie Kunst & Ambacht

In het Boerderijmuseum -een monumentale boerderij uit 1753- is een expositie te zien over Kunst & Ambacht. Henk Tabois heeft een film gemaakt over bekende en minder bekende kunstenaars uit de gemeente Oldebroek. Ook heeft Tabois (korte) films gemaakt over een aantal (oorlogs)monumenten uit de
omgeving. In het Boerderijmuseum zijn deze films te bezichtigen. Ook is er een speurtocht en worden er diverse doe-activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het Boerderijmuseum is deze dag geopend van 10.00 - 16.00 uur.

Monumentenroute

Bezoekers zijn van harte welkom om door middel van een auto- of fietsroute langs prachtige monumenten te genieten van de mooie omgeving. De route biedt ook een unieke kans om een kijkje te nemen bij Molen de Hoop. De Rijksmonumentale korenmolen uit 1853 en de bijgebouwen krijgen een nieuwe
functie, waarbij veel aandacht besteed is aan duurzaamheid. Iedereen is van 10.00 - 17.00 uur welkom voor een bezichtiging en een kopje koffie of thee. De route start bij het Boerderijmuseum.