Toekomst gemeente Haaren: denkt u weer mee?


In mei lag de eerste Toekomst gemeente Haaren-informatiekrant bij u in de brievenbus. Hierin vertelden wij u over de keuze die onze gemeente gaat maken over de toekomst van bestuur en organisatie van de gemeente.

Een besluit hierover is nodig om ook in de toekomst de taken goed uit te blijven voeren. Daarbij zijn er drie hoofdlijnen die onderzocht worden:

* Zelfstandig blijven en samenwerken met andere gemeenten
* Een herindeling van de volledige gemeente
* Een opsplitsing van de gemeente Haaren

In de krant werden scenario's genoemd per hoofdlijn. Aan u werd de vraag gesteld of u scenario's miste. Dit heeft geleid tot ongeveer 200 reacties. Op 16 juli heeft de gemeenteraad besloten dat binnen de drie hoofdlijnen in totaal 36 scenario's worden onderzocht. Daarbij worden tien criteria
gebruikt.

Inmiddels is de zomervakantie voorbij. Maar we hebben niet stilgezeten! Er is volop -professioneel en onafhankelijk- onderzoek gedaan naar de 36 scenario's. Ook hebben we u in de Leije uitgebreid geinformeerd in artikelen over onze toekomstmogelijkheden. Die kunt u terugvinden op
www.haaren.nl/toekomst. Bovendien ontvangt u binnenkort de tweede informatiekrant.

Inwonersbijeenkomsten

Een van de criteria in het onderzoek is het draagvlak bij de inwoners. En daar hebben we u voor nodig! Eind september / begin oktober worden er in ieder dorp bijeenkomsten georganiseerd.
We horen dan graag van u welke argumenten en welke motivatie u belangrijk vindt als het gaat om de toekomst van de gemeente Haaren.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

* Maandag 28 september in Gastenbosch in Helvoirt
* Woensdag 30 september in de Vorselaer in Biezenmortel
* Maandag 5 oktober in Den Domp in Haaren
* Woensdag 7 oktober in De Es in Esch

Vanwege een speciale manier van werken, kunnen per bijeenkomst maximaal 100 mensen deelnemen. Zijn er meer dan 100 aanmeldingen, dan organiseren we een avond- en een middagbijeenkomst.
De avondbijeenkomst start om 20.00 uur, de middagbijeenkomst start om 15.00 uur.

Vooraf aanmelden

Vanwege de opzet van de bijeenkomsten, moet u zich vooraf aanmelden.
Dat kunt u doen op een van de volgende manieren:

* Via www.haaren.nl/toekomst kunt u het aanmeldingsformulier invullen
* U kunt zich telefonisch aanmelden op nummer 0411 62 72 82.

Uiterste inschrijfdatum is 21 september.

Wilt u meer weten? Of heeft u vragen? Kijk dan op www.haaren.nl/toekomst of neem contact op via 0411-627282 of gemeente@haaren.nl.