Doe mee aan de nationale fietstelweek en win een fiets


Nieuwsbericht Doe mee aan de nationale fietstelweek en win een fiets

Gepubliceerd op: 08 september 2015

Op 14 september 2015 start in Nederland het grootste fietsonderzoek ooit. Een week lang worden tijdens de fietstelweek zo veel mogelijk fietsbewegingen in Nederland in kaart gebracht. De gemeente Noordenveld doet mee aan dit onderzoek voor het gebied Noord Drenthe.
Met een speciale applicatie wordt gemeten hoe fietsers van A naar B rijden met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Deze informatie wordt gebruikt om het fietsnetwerk in Noord Drenthe te verbeteren.

Daarom roepen we fietsers op de gratis App de Fiets te downloaden. Deze app is te vinden in de Google en Apple App stores. Onder alle landelijke deelnemers worden 20 nieuwe Batavus fietsen en e-bikes verloot. "Juist in een fietsprovincie als de onze zou je willen weten hoe het dagelijks
fietsverkeer eruit ziet, want alleen dan kun je op een effectieve manier het fietsen stimuleren als duurzame vorm van vervoer. Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk Noordenvelders net als ik de app downloaden en meedoen", aldus verkeerswethouder Reint-Jan Auwema.