Bezoek het Mantelzorgcafe op 22 september a.s.


Datum: 08 september 2015

In het Kwartier in Werkhoven, 19.30-21.30 uur

Met de ingang van de nieuwe Wmo begin dit jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. De organisatie van het mantelzorgcafe hoort daar ook bij. Iedere maand staat een ander onderwerp of activiteit op de agenda. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen met
andere mantelzorgers te delen.

Voor wie
Het mantelzorgcafe is voor iedereen die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, familielid, vriend of kennis zorgt.

Wanneer
Iedere 4^e dinsdag van de maand organiseren wij een mantelzorgcafe. U hoeft zich niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Het eerstvolgende mantelzorgcafe vindt plaats op dinsdag 22 september, van 19:30-21:30 uur.

Locatie
Nieuw is dat we het mantelzorgcafe afwisselend in Odijk, Bunnik en Werkhoven gaan organiseren. Op deze manier willen we de drempel om het mantelzorgcafe bij te wonen voor alle mantelzorgers zo laag mogelijk houden. Op dinsdag 22 september vindt het mantelzorgcafe plaats in MFA Het Kwartier in
Werkhoven.

Onderwerp
Iedere maand staat er een ander onderwerp of activiteit op de agenda. Op dinsdag 22 september zal de organisatie Handje Helpen vertellen wat zij voor mantelzorgers kan betekenen. Er is vanzelfsprekend ook alle ruimte voor vragen.

Handjehelpen
Handjehelpen zorgt voor de juiste match tussen een hulpvrager en een vrijwilliger of stagiaire. Het uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. Talloze kinderen en volwassenen met:

o een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking
o een chronische ziekte of psychische stoornis, of
o gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt

en hun mantelzorgers worden inmiddels op deze manier praktisch ondersteund.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het mantelzorgcafe dan kunt u contact opnemen met Kitty Schuurbiers, telefoon 030-659 48 48, e-mail k.schuurbiers@bunnik.nl .