Wat gebeurt er wanneer uw (zorg)indicatie afloopt?


Heeft u of uw kind een indicatie voor zorg of ondersteuning van de gemeente? Dan zal er binnenkort contact met u worden opgenomen voor het maken van een afspraak voor een gesprek. Het gesprek vindt bij u thuis plaats.

Loopt uw indicatie al heel binnenkort af en is er nog geen contact met u opgenomen? Dan kunt u er gerust op zijn dat uw zorg gewoon verleend wordt. Uw indicatie wordt in dat geval namelijk voorlopig verlengd. Dit geldt zowel voor mensen die zorg in natura ontvangen als voor mensen met een
persoonsgebonden budget (pgb).

In het gesprek dat de consulent met u zal voeren, wordt uw indicatie opnieuw bekeken. Samen met u wordt onderzocht of de ondersteuning die u ontvangt nog past bij de situatie. Is de zorg voldoende? Of misschien teveel? Wat kunt u zelf en wat kan uw omgeving voor u betekenen?

U kunt iemand uit uw eigen omgeving vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. Deze persoon kan bijvoorbeeld aantekeningen voor u maken en ervoor zorgen dat u niets vergeet te bespreken. Tip: bereid het gesprek samen met deze persoon of personen voor.

Na deze `herindicatie' kan de ondersteuning anders zijn. Wij streven ernaar om iedereen maatwerk te bieden. Zo zorgen we ervoor dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft.

Contact met Wijzer

Wijzer is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur: (035) 692 85 68. U kun ook mailen naar info@wijzerwijzer.nl.