Rodermarktfeestweek


Nieuwsbericht Rodermarktfeestweek

Gepubliceerd op: 08 september 2015

RODERMARKTFEESTWEEK

Om alle activiteiten in het kader van de Rodermarktfeestweek in goede banen te leiden worden weer diverse maatregelen getroffen.

Verkeersmaatregelen

De parkeer- en stopverboden die bijzondere aandacht verdienen, vermelden we hieronder.

Slagbomen

Tijdens de Rodermarktfeestweek worden de Brink, de Norgerweg, de Raadhuisstraat en de Heerestraat regelmatig afgesloten met slagbomen. Staat uw voertuig in het gebied, dan kunt u hem gedurende de tijden dat de slagbomen gesloten zijn, niet verwijderen. In geval van bijzondere omstandigheden
kan contact worden opgenomen met de Politie, Basisteam Noord-Drenthe (0900 - 8844).

Wegsleepregeling

Vanwege de Rodermarktfeestweek moet een deel van het centrum van Roden 'autovrij' blijven. Worden hier toch auto's aangetroffen dan worden ze weggesleept. U riskeert dan een boete en u moet de kosten van het wegslepen en bewaren betalen.
Als uw auto is weggesleept kunt u zich melden bij het politiebureau, Westerstraat 21 in Roden.

Omleiding verkeer

In verband met de kermis zijn de Brink, de Mensingheweg (vanaf Brink tot Spijkerzoom) afgesloten voor het verkeer. In de Schoolstraat is geen doorgaand verkeer mogelijk. De winkels in de Schoolstraat zijn wel bereikbaar.

Invaliden/gehandicaptenparkeerplaatsen

Op het parkeerterrein tegenover het Jaarbeursterrein aan de Norgerweg, nabij de EHBO-post is een aantal invaliden/gehandicaptenparkeerplaatsen. Als u zonder vergunning parkeert op een invaliden/gehandicaptenparkeerplaats riskeert u een parkeerboete van EUR 370,00.

Medische hulpverlening

Tijdens de gehele Rodermarktperiode staat het Rode Kruis paraat. De centrale post vindt u op het parkeerterrein tegenover het Jaarbeursterrein aan de Norgerweg. Voor huisartsenhulp kunt u contact opnemen met de eigen huisarts of met de weekenddienst/avonddienstregeling voor de huisartsen.

Fietsenstalling

De openingstijden met bewaking van de fietsenstalling aan de Molenweg/Zuidenveld zijn:

* zaterdag 19 september van 13.00 uur tot zondag 20 september tot 06.00 uur
* maandag 21 september van 20.00 uur tot dinsdag 22 september tot 20.00 uur

De stalling is buiten openingstijden op eigen risico.

Fietsen niet tegen wegafsluitingen

Plaats uw fiets niet tegen een wegafsluiting! Op het moment dat hier een ambulance/ brandweervoertuig langs moet, staan ze in de weg. Uw fiets wordt verwijderd.

Albertsbaan tijdelijk afgesloten

Na afloop van de avondparade worden de wagens gestald op de Albertsbaan tot maandag 22 september. Hiervoor wordt het parkeerterrein op de Albertsbaan afgezet. Vanaf zaterdag 20 september 18.00 uur tot maandag 21 september 12.00 uur kunt u uw auto hier niet parkeren.