Vrijwilligers gezocht(08-09-2015)


Vrijwilligerswerk is een zinvolle tijdsbesteding. Iets doen voor een ander is prettig en geeft een gevoel van eigen waarde en tevredenheid. Vrijwilligerswerk is ook de manier om nieuwe vaardigheden te leren en waardevolle contacten op te doen.

Het vrijwilligerswerk is van groot belang voor onze gemeente. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn in onze gemeente vele verenigingen actief. Echter veel van deze verenigingen hebben een tekort aan vrijwilligers voor allerlei functies.

Misschien wilt u zelf ook bijdragen aan een prettige en aangename leefomgeving en wilt u als vrijwilliger aan de slag bij een vereniging in uw buurt. In Korendijk zijn er volop mogelijkheden om als vrijwilliger actief te zijn: in de sport, muziek, musea, kerken, welzijn, zorg, enz. Uw inzet
wordt zeker gewaardeerd. Meld u aan bij een van de vele verenigingen in onze gemeente of kijk eens op de website van de Vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche waard.

De Vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche Waard beheert voor Korendijk en de hele Hoeksche Waard de vrijwilligersvacaturebank, waarbij vrijwilligers en organisaties online aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Alle vacatures worden geplaatst in de vacaturebank en op de website.

U vindt de vacaturebank op de website: www.welzijnhoekschewaard.nl.

Sinds het voorjaar 2015 is er in Korendijk in Heemzicht, Voorstraat 26 in Piershil een informatiepunt op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Hier kunt u ook terecht voor vragen over vrijwilligerswerk.

Het informatiepunt is geopend iedere maandag, woensdag en vrijdag van 09:30 tot 11:30 uur. Een medewerker van HW Wonen, Welzijn Hoeksche Waard of Woonzorgcentrum Heemzicht kan uw vragen beantwoorden.

U kunt ook op dinsdag en vrijdag telefonisch contact opnemen met Arianne Vermeulen, 088 - 730 8994.