STFC 2015.jpg


8 september 2015 Swim to Fight Cancer
STFC 2015.jpg Swim to Fight Cancer

Nee, het is geen officieel zwemwater, maar we dragen het evenement Swim to Fight Cancer wel een warm hart toe. Daarom werken collega's van waterschap Aa en Maas samen met collega's van waterschap De Dommel achter de schermen mee.

Woensdag 9 september is de laatste `monstername' en vrijdag a.s. weten we of de waterkwaliteit verantwoord genoeg is om het evenement door te laten gaan. Bij meer dan 6 mm neerslag per dag en het optreden van riool overstorten komende dagen, is de kans aanwezig dat er bijvoorbeeld teveel
darmbacterien (zoals e.coli) en daarmee samenhangend te veel ziekteverwekkers in het water zitten. Uiteindelijk bepalen regenval, overstorten, het lozingswater van de rioolwaterzuiveringen van Eindhoven, St.-Oedenrode en Boxtel de kwaliteit.

Bij negatief advies van de waterschappen zal de organisatie het evenement cancelen, maar de vooruitzichten zijn gunstig. Hopelijk duiken op zondag 13 september 700 mensen in
`s-Hertogenbosch in het water om geld in te zamelen tegen de verschrikkelijke ziekte kanker. In 2014 vond Swim to Fight Cancer voor de eerste keer plaats en werd ruim een half miljoen euro opgehaald voor het goede doel.

Bekijk hier het traject (Singelgracht en Stadsdommel) met o.a. mooie drone camerabeelden.
https://vimeo.com/95259986

Kijk voor meer informatie over het evenement, inschrijven en doneren op: www.swimtofightcancer.nl