Doe mee aan de Nationale Fiets Telweek


08 september 2015Om onderzoek te doen naar het fietsgedrag van Nederlanders wordt van 14 tot en met 20 september het grootste Nederlandse fietsonderzoek ooit gehouden: de Nationale Fiets Telweek. Meedoen? Download de gratis `App de Fiets!'in de Google of Apple store.
logo fietstelweek

Via deze speciaal ontwikkelde gratis `App de Fiets!'app wordt onderzocht hoe fietsers van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel fietsers tegelijk. Ook wordt zichtbaar waar fietsers vertragingen hebben op hun routes.

Door te meten kunnen provincies, regio's en gemeenten komen tot een nog beter fietsnetwerk. Ook de gemeente Amersfoort kan deze gegevens gebruiken om fietsstromen in kaart te brengen, bijvoorbeeld voor het verbeteren van fietsvoorzieningen in de stad. De Nationale Fiets Telweek is een
gezamenlijk initiatief van de Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en een aantal provincies en Stadsregio's.

Downloaden

Hoe meer metingen, hoe meer mogelijke verbeteringen in het fietsnetwerk, ook in Amersfoort. Meedoen is eenvoudig en leuk. De gratis `App de Fiets!' is makkelijk te activeren door uw postcode in te vullen. U maakt ook nog eens kans op 1 van de 20 Batavusfietsen die de organisatie verloot. Meer
weten? Kijk op www.fietstelweek.nl.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email