Dag van de Democratie Zutphen 12 september - Gemeente Zutphen


Kroon, Annelies

Zaterdag 12 september viert Nederland de 'Internationale Dag van de Democratie'. Ook de gemeenteraad van Zutphen maakt werk van deze feestelijke dag. Er zijn 3 activiteiten die het onderwerp 'democratie' extra op de kaart zetten; een quiz, een fotowedstrijd en een vragenvuur op Twitter.

Het volledige programma met alle activiteiten vindt u op Raad.zutphen.nl.

Quiz: hoe goed kent u de gemeente Zutphen?

Inwoners van onze gemeente kunnen meedoen aan een quiz. Beantwoord voor 12 september prikkelende kennisvragen over de Zutphense democratie. De winnaar ontvangt een 'VIP ontvangst door de gemeenteraad'.

Fotowedstrijd

Wie legt democratie heb mooist op beeld vast? Wees creatief: democratie is immers overal. Stuur uw foto, eventueel met begeleidende tekst, voor 12 september naar de griffie. De mooiste foto's worden digitaal en in het stadhuis tentoongesteld.

Vragenvuur op Twitter

Altijd al een prangende vraag willen stellen aan een gemeenteraadslid of wethouder? Stuur uw vraag op 12 september, met de vermelding van #dvddz, en u krijgt razendsnel antwoord.

Over de Dag van de Democratie

De Verenigde Naties hebben 15 september utigeroepen tot 'Internationale Dag van de Democratie'. In Nederland wordt deze dag jaarlijks in september gevierd; in 2015 is gekozen voor zaterdag 12 september.