Attentie: whatsapp-buurtpreventie!


Burgemeester Link overhandigt bord aan buurtbewoner

Burgemeester Link heeft in buurtschap Hegge borden onthuld, over een buurtpreventie-app. Dit is een whatsapp-groep die buurtbewoners in het leven hebben geroepen om elkaar te informeren over veiligheidskwesties.

De preventie-app bevordert een veilige en leefbare buurt, doordat bewoners een verdachte situatie direct met elkaar kunnen delen. De gemeente Schinnen faciliteert het initiatief met het plaatsen van borden die wijzen op het bestaan van de WhatsApp-groep. Als iemand binnen de groep een
verdachte situatie of persoon ziet, belt hij de politie en stuurt een bericht naar de WhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen een melding en is hierdoor op de hoogte van verdachte situaties. Op de website van buurtvereniging Genek staan de spelregels voor deelname.

Burgemeester Link: "Als gemeente juichen we initiatieven van bewoners om de buurt veiliger te maken toe. Veiligheid is immers niet alleen een zaak van de politie en gemeente, maar van ons allemaal. Met het plaatsen van de borden, hopen we dat, via de WhatsApp-groep, de veiligheid in de buurt
en kernen toeneemt.
Meermaals heb ik het initiatief van buurtvereniging Genek als een goed voorbeeld genoemd van een buurtpreventieproject, dat navolging verdient in de rest van de gemeente, waarbij de politie en de gemeente op de achtergrond het project, daar waar nodig, ondersteunen."