Meld uw ervaringen met burenhulp en mantelzorg


De overheid doet tegenwoordig een groter beroep op de actieve bijdragen van burgers in de vorm van burenhulp, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Om een goed beeld te krijgen van hoe dit in de praktijk uitpakt, kunnen alle inwoners die hiermee te maken hebben tot 5 oktober 2015 deelnemen aan de
landelijke digitale raadpleging `Zorg naar gemeenten: Goed voor elkaar?'.

De raadpleging is een onderdeel van het project AVI (Aandacht voor iedereen), dat is opgezet door negen landelijke clientenorganisaties, waaronder de koepel van lokale Wmo-raden. Zij zijn benieuwd naar de ervaringen met zorg in de vorm van burenhulp, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Ook willen
zij weten of clienten tevreden zijn over het contact met de gemeente en over de uitkomst van het gesprek met de gemeente.

Wie kunnen meedoen en hoe werkt het?

Op www.zorgnaargemeenten.nl vindt u een vragenlijst. Deze is bedoeld voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben en voor mensen die vrijwilliger zijn of onbetaald hulp bieden. U kunt anoniem meedoen en het invullen van de vragenlijst neemt 10 tot 15 minuten in beslag.

Heeft u geen internet, dan kunt u uw ervaringen telefonisch melden: op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 0900 235 67 80 (20 cent per gesprek).

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van de raadpleging worden gebundeld en aangeboden aan lokale belangenbehartigers, Wmo-raden en gemeenten. Zij kunnen de ervaringen gebruiken om goede zorg te regelen die past bij wat mensen vragen.