Wethouders Huizing en Luth geven aftrap Open Monumentendagen 2015


(08-09-2015)

Vrijdag 11 september aanstaande openen wethouders Huizing van Bellingwedde en Luth van Vlagtwedde om 20.00 uur de Open Monumentendagen. Dit gebeurt met de onthulling van een gedenkteken bij Kamp de Beetse in Sellingen. Dit was vanaf 1942 het grootste werkkamp voor Joodse dwangarbeiders tijdens
de Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken herinnert aan de Joden die daar in 1942 verbleven en is een initiatief van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Open Monumentendagen

Voor de tweede keer op rij organiseert het comite Open Monumentendagen Bellingwedde en Vlagtwedde activiteiten tijdens het jaarlijkse Open Monumentenweekend. Tijdens dit weekend, dat dit jaar plaatsvindt op 12 en 13 september, zijn in de beide gemeenten diverse monumentale gebouwen en locaties
geopend voor bezoekers. Het thema dit jaar is Kunst & Ambacht. Meer informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op www.openmonumentendag.nl.

De opening

Tijdens de opening komen onder meer Dirk Mulder, directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, en Christine Noot uit Vledderveen, kleindochter van een Joodse geinterneerde, aan het woord. De opening wordt afgesloten met een demonstratie van de `vuurshow' door `Mind Your Fire'.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de opening. De inloop start om 19.30 uur in Kamp de Beetse, Zevenmeersveenweg 10 in Sellingen.