Tuesday, 08. September 2015 Jonge fotografen uitgedaagd in FSC Junio..


Tuesday, 08. September 2015
Jonge fotografen uitgedaagd in FSC Junior Fotocompetitie

[IMG]

Utrecht, 8 september 2015 - IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, en FSC Nederland nodigen kinderen uit hun mooiste foto uit het bos of park in te sturen voor de FSC Junior Fotocompetitie. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar mag meedoen. De eerste prijs is een VIP-bezoek aan Apenheul en
een digitale camera. De tien leukste foto's worden tentoongesteld op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) eind oktober. Met de fotocompetitie willen IVN en FSC Nederland kinderen prikkelen om naar buiten te gaan en de natuur extra te waarderen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natuurbeschermers van de toekomst
Daan Bleichrodt, projectleider `Groen doet goed' bij IVN: "Ik vind het geweldig dat we met de FSC Junior Fotocompetitie kinderen dichter bij de natuur brengen. Met het programma `Groen doet goed' laten we met ontzettend veel samenwerkingspartners kinderen en hun ouders de natuur weer beleven.
Zij ervaren hoe leuk buitenspelen is en bouwen een band op met het groen. Dat is zowel goed voor de ontwikkeling van het kind als voor de natuur. Want deze kinderen zijn de natuurbeschermers van de toekomst."

Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: "Wij willen kinderen graag spelenderwijs het belang van bossen meegeven. Bossen zuiveren onze lucht en bieden een thuis aan veel dieren en planten. Daarnaast is het bos of park natuurlijk een groot avontuur voor veel kinderen. Met fotografie kunnen
zij laten zien wat ze het mooist of meest interessant vinden. Voor ons een manier om de natuur te bekijken door de ogen van een kind!"

Meedoen aan de FSC Junior Fotocompetitie
Kinderen kunnen hun bos- of parkfoto insturen tot en met 8 oktober 2015. Op 31 oktober maakt een professionele jury de drie prijswinnaars bekend op het WFFR in Rotterdam. De FSC Junior Fotocompetitie is een samenwerking van FSC Nederland, IVN, Groen doet goed en WFFR.