Ondersteuning nodig bij aanvragen subsidie?


Tot 1 oktober a.s. kunt u subsidie aanvragen voor activiteitensubsidie voor 2016. Aanvragers die hulp nodig hebben bij de voorbereiding van hun subsidieaanvraag, kunnen bij de gemeente terecht voor ondersteuning.

Als u een subsidie wilt aanvragen, kan de gemeente ondersteunen bij de voorbereiding hiervan. Dit kan telefonisch, per e-mail of op afspraak in het gemeentehuis. Hierbij staat wel voorop dat de aanvrager altijd verantwoordelijk blijft voor de inhoud van de uiteindelijke aanvraag.

Klantgericht
De gemeente heeft al veel subsidieaanvragen ontvangen. "Wij merken dat sommige aanvragen niet op de juiste manier worden ingediend", vertelt wethouder Bert Fintelman. "Het aanvraagformulier is bijvoorbeeld niet volledig ingevuld, de activiteit wordt niet voldoende financieel onderbouwd of er
ontbreken stukken. In die gevallen is het niet mogelijk om deze aanvragen in behandeling te nemen. Wij sturen deze aanvragers eenmalig een brief om ze de gelegenheid te geven hun aanvraag binnen een aangewezen termijn aan te vullen."

De gemeente biedt ondersteuning aan vanuit een klantgerichte benadering. "We realiseren ons dat het nieuwe subsidiebeleid ook voor u nieuw is. Dus het minste wat we kunnen doen is u hierin te begeleiden, daar waar behoefte aan is".

Maatschappelijke doelen
De nieuwe subsidiebeleidsregels voor de activiteitensubsidie van de gemeente Langedijk zijn vastgesteld op 30 juni 2015. Langedijker organisaties kunnen in 2016 met activiteiten, die bijdragen aan de Langedijker maatschappelijke doelen, in aanmerking komen voor subsidie. Fintelman: "Hierbij
wordt gekeken naar het resultaat van een activiteit in plaats van naar de instandhouding van organisaties. Alleen als de betreffende organisatie de begroting van de activiteit zelf niet rond krijgt, kan zij tot een maximum van EUR 5.000 per activiteit voor subsidie in aanmerking komen."

Daarbij beloont de gemeente organisaties die zich richten op kwetsbare groepen of organisaties die energie steken in samenwerking, extra maatschappelijke doelen of innovatie. "Zij krijgen voorrang in de volgorde van behandeling. Want het subsidiebudget is beperkt, dus hiervoor geldt op is op",
benadrukt de wethouder.

Meer informatie
De subsidiebeleidsregels activiteitensubsidie en het aanvraagformulier zijn te vinden in het digitale subsidieloket op www.gemeentelangedijk.nl (kies: Gemeentehuis > Subsidieloket). Voor ondersteuning kan de gemeente Langedijk worden benaderd via het algemene nummer: 0226-334433 of per email.