Her- aanbesteding exploiteren organisatie Bergse kermissen


Inge Deelen

In april 2015 is de voorgenomen gunning van de opdracht `exploiteren organisatie Bergse kermissen' bekend gemaakt. Tegen het gunningvoornemen is door een van de afgewezen partijen bezwaar aangetekend. De gemeente gaat een nieuwe aanbestedingsprocedure voorbereiden.

Met name de bezwaarpunten dat de partij aan wie het gunningvoornemen is bekend gemaakt zich na gunning niet spoedig heeft ingeschreven bij het handelsregister en het ontbreken van duidelijke criteria, zoals locaties, in de offerteaanvraag is voor de aanbestedende dienst de aanleiding geweest
om de aanbestedingsprocedure te beeindigen en tot her- aanbesteding over te gaan. De betrokken partijen zijn hierover reeds geinformeerd.

Alle partijen die op deze aanbesteding hebben ingeschreven, krijgen bij de her- aanbesteding opnieuw de kans een offerte in te dienen en maken derhalve allen wederom kans op het verkrijgen van de opdracht. Er is gekozen voor een aanbestedingstraject om de kwaliteit voor de kermissen te
waarborgen. Door de organisatie over te laten aan een betrokken kermispartij, wordt er meer aandacht geschonken aan de kwaliteit die een kermis verdient.

De gemeente streeft er naar op 1 januari 2016 een exploitant voor de organisatie van de Bergse kermissen gecontracteerd te hebben.