Serie over Nieuwe Hollandse Waterlinie op RTV Utrecht


Serie over Nieuwe Hollandse Waterlinie op RTV Utrecht

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

dinsdag, 08 september 2015

RTV Utrecht zendt een nieuw televisieprogramma uit over forten en vestingsteden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in onze regio. De Waterlinie is ooit gemaakt om ons land in oorlogstijd te beschermen. Tegenwoordig worden de forten opengesteld voor publiek en vormen daarmee een
cultuurhistorische attractie. Presentatrice Evelien Bosch, bekend van Wie is de Mol en Willem Wever, neemt u als kijker mee in het programma Waterstand. De serie startte op 5 september.

binnenin

Fotografie: Luuc Jonker

Afleveringen

Zaterdag 12 september: Presentatrice Evelien wandelt in deze aflevering rond op Fort bij Vechten.

Ooit was er op deze plaats een Romeins fort, op de grens van het Romeinse Limes, 'Castellum Fectio'. Daarom is er bij de aanleg van de Waterlinie heel veel historisch materiaal uit die tijd teruggevonden. Verder in deze aflevering een bezoekje aan Slot Loevestein en Vestingmuseum Naarden.

Zaterdag 19 september - In deze aflevering een impressie van de bouw en oplevering van het nieuwe Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Een bijzonder museum voor jong en oud dat op verrassende wijze de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie laat zien. Evelien spreekt met de
initiatiefnemers en ontwerpers van dit unieke museum. En ze gaat zelf de boel onderwater zetten.

Waterliniemuseum 10 oktober open

Presentatrice Evelien bezoekt in Waterstand het nieuwe Waterliniemuseum Fort bij Vechten dat op 10 oktober van dit jaar de deuren opent. Het programma van het openingsweekend vindt u op www.waterliniemuseum.nl.

Uitzending gemist?

Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

binnenin2

fotografie: Luuc Jonker