Rob Bats ten onrechte als verdachte aangemerkt


Rob Bats, waarnemend burgemeester op Terschelling van juni 2013 tot januari 2015, wordt niet vervolgd voor fraude rondom de burgemeestersbenoeming in Stichtse Vecht. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft de zaak tegen hem geseponeerd en aangegeven dat Bats niet onrechtmatig heeft
gehandeld.

In de kwestie rond de burgemeestersbenoeming in Stichtse Vecht kwam de naam van Bats naar voren. Echter Bats bleek niets te maken hebben met het schenden van vertrouwelijkheid. Hij werd ten onrechte als verdachte gezien.

Bats had tijdens zijn burgemeestersperiode op Terschelling integriteit altijd al hoog in het vaandel staan. Het bericht van het Openbaar Ministerie komt dan ook voor het college niet als een verrassing. "Een van de belangrijkste waarden in het openbaar bestuur is integriteit", volgens Bats.
Hij wist dat hij ten onrechte werd genoemd. Hij begreep dat er onderzoek is gedaan omdat zijn naam genoemd werd, maar vond het uiterst vervelend dat het zo lang geduurd heeft. Het moet duidelijk zijn dat zijn naam van alle blaam is gezuiverd.